Pirotècnia

Comments: No comments

La principal característica que ens defineix o la que ens fa diferents dels altres grups es l’anarquia que duen els nostres dimonis a l’hora de participar en un correfoc. El principal objectiu d’aquesta forma d’actuar és la d’aconseguir un espectacle sense un guió perfectament establert i aconseguir sorprendre en cada correfoc al públic adaptant-nos a ells segons el seu comportament. Amb aquest comportament aconseguim que el públic s’involucri dins l’espectacle i que el correfoc no sigui un “espectacle mostra” sinó que sigui un espectacle on la gent que vol hi pugui participar.

La pirotècnia que empram normalment es sense tro o petard per tal d’aconseguir un correfoc segur i per la nostra manera de vestir. El que més usam són carretilles, sortidors i brolladors, però també s’utilitzen bengales i patums a més dels altres estris que es detallen a continuació.

Les Torxes Esclatabutzes

Les torxes que empren els nostres dimonis varen ser dissenyades especialment per a l’ús en els correfocs. Al contrari que altres tipus de torxes que es poden trobar al mercat, les nostres torxes no esquiten i desprenen poc fum, per aquests motius són ideals per a “bufar foc” i per a crear ambient entre el públic amb la suficient seguretat tant per nosaltres com per als espectadors. A més, aquestes torxes tenen una duració entre 1 i 2 hores.

X Aniversari Esclatabutzes

  Les Cortines

En els nostres correfocs empram tres tipus de cortines de foc: Una és la típica “Cortina Xina”, i les altres dues són elaborades per els membres del grup (“Cortina de crackers” i “Cortina de carretilles loques”). En el correfoc que es celebra a Sóller per Sant Bartomeu (cada 24 d’Agost) col·locam les cortines distribuïdes en tres zones que ens ajuden a separar l’espectacle en actes. Sense cap dubte, les cortines són imprescindibles en qualsevol correfoc.

X Aniversari Esclatabutzes

Els Helicorns

L’Helicorn és un element exclusiu dels Esclatabutzes i caracteritzen els nostres correfocs. Aquestes bèsties van néixer amb la intenció de ser la representació d’un animal diabòlic manejat per algun dels nostres dimonis. Sense cap dubte, són elements molt espectaculars i dinàmics dins el correfoc, solem emprar-los per a fer saltar i córrer la gent.

Fills caiguts

Les Rodes

Les rodes que cremen els nostres dimonis són d’elaboració pròpia. Solem connectar en sèrie entre 4 i 10 carretilles depenent de les dimensions de la roda. Un altra de les nostres invencions va ser la “roda grossa” que es va estrenar al correfoc l’Ídol el passat any 2008. És una roda d’uns 2m de diàmetre que es carrega amb una gran quantitat de pirotècnia i que pot tenir una durada de fins a 5 minuts. El vídeo mostra la roda que es va cremar l’any 2009.

Fills caiguts

Altres Invents

Altres invents nostres poden ser les bicicletes, els Helicorns de mà o el patinet.

Esclatabutzes Benvinguts

Esclatadrums

Esclatabutzes Benvinguts

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.